Центр національного спротиву попереджає про кримінальну відповідальність для членів фейкових виборчих дільниць

Правоохоронці встановили особи 150 колаборантів, які сприяли проведенню псевдореферендуму на Херсонщині

Йдеться про тих, хто у супроводі російських військових ходили навідувались до місцевих та погрожували людям зброєю, залякували та примушували їх взяти участь у так званому «референдумі». 

Є випадки, коли у квартирі ніхто не відчиняв, то військові вибивали двері. Зафіксовано також випадки, коли людей, які висловилися проти приєднання до росії, військові рф вивозили у невідомому напрямку.

У Херсоні поліцейські встановили особи 72-х членів так званих “двк” та “твк” з числа місцевих мешканців, які добровільно зайняли посади так званих голів виборчих дільниць, їх заступників та членів виборчих комісій. У Чорнобаївці встановили особи 14 колаборантів, які сприяли проведенню «референдуму».

У місті Каховка та Каховському районі 28 місцевих жителів добровільно зайняли посади так званих голів виборчих дільниць, їх заступників та членів виборчих комісій.

Також поліцейські встановили, що у місті Каховка місцева колаборантка, яка керує комунальним підприємством, змушувала працівників комунальної служби голосувати на референдумі.

У Скадовську поліція встановила особи 15 членів так званих двк та твк з-поміж місцевих мешканців, які співпрацюють з окупаційною владою та добровільно зайняли посади так званих голів виборчих дільниць, їх заступників та членів виборчих комісій.

У місті Генічеськ та Генічеському районі поліція встановила особи 22-х місцевих зрадників – членів “двк” та “твк”.

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» та ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» КК України. Зрадникам загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років та конфіскація майна.

Центр національного спротиву наголошує, що жоден із колаборантів не лишиться не покараним. 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.