Хроніки спротиву: росіян звозять голосувати на псевдореферендумі та вибухи в Мелітополі

Росіяни продовжують загострювати гуманітарну кризу на тимчасово окупованих територіях України. Завищені ціни, відсутність соцвиплат та продуктів, за задумом окупантів, мають змусити населення брати російський паспорт заради дрібних виплат. Так вони намагаються зібрати бази місцевих мешканців для формування “списків виборців” на свій псевдореферендум. Проте з його організацією у них серйозні проблеми і для того, аби створити пропагандистську картинку вони будуть використовувати росіян. Для цього вони почали видавати громадянам рф, яких незаконно звезли на ТОТ України, посвідки про проживання на ТОТ.

Всі ці посвідки юридично нікчемні і єдине їх завдання – це штучно збільшити кількість голосуючих на псевдореферендумі. Саме завезені росіяни та їх родини за планом ворога мають створювати масовку на кількох дільницях та брати участь в пропагандистських заходах. Посвідки ж типу мають “легалізувати” їм право йти на “вибори” та на “референдум”. “Волевиявлення” мали провести 11 вересня, але через відсутність підтримки та тотальний спротив місцевих вирішили перенести орієнтовно на 4 листопада

Центр національного спротиву вже повідомляв, що окупанти активно звозять російських вчителів на тимчасово окуповані території та розселяють їх в будинках українців, які вимушено виїхали.

Зростає напруга в Мелітополі. В ніч на 8 вересня в тимчасово окупованому Мелітополі пролунав вибух поблизу штабу “Ми разом з росією”, який займається легалізацією окупації.

Штаб розташований на вулиці Ломоносова, 234. Саме в ньому гастролери з рф створюють агітацію й шукають масовку для заходів нібито “підтримки” окупації з боку місцевих й добровільного входження регіону до складу рф.

Проте, як бачимо, справжньої підтримки в окупантів немає і їм регулярно лишають послання про це. Раніше аналогічний вибух стався поблизу штабу бердянської дільниці “Ми разом з росією”. Згодом, у двох різних районах Мелітополя пролунали вибухи, всі ці історії пов’язує причетність власників будинків до організації “референдуму”.

Так, близько 6 ранку пролунав вибух по вулиці Мелітопольської дивізії. Це було “вітання” для колаборанта Юрія Онищука – колишнього депутата міськради й керівника місцевого водоканалу. Наразі він допомагає росіянам влаштовувати фейкове волевиявлення.

Водночас вибухи пролунали й на вулиці Кошового, де мешкає Ельвіра Чернишова – членкиня фейкової виборчої комісії окупантів. В результаті обох випадків в будинках повилітали вікна.

Також Центр національного спротиву підготував матеріал щодо перспектив, які відкриває російський паспорт його власникам. Детальніше за посиланням.

 

 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.